Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/vhosts/le-one.nl/httpdocs/index.php on line 91 Le One

Loopbaan begeleiding

Als manager van een afdeling kunt u denken: "Die persoon zou eigenlijk ergens anders beter op zijn plaats zitten, maar hoe help ik hem daarmee?".

Als medewerker (van secretaresse tot algemeen directeur) kunt u ook zelf denken: "Ik zou eigenlijk iets anders willen, heb wel mijn ideeën, maar hoe nu verder?"

In beide gevallen zou ik iets kunnen betekenen.

Het is een realisatieproces, een stap durven maken en uiteindelijk beter functioneren op de nieuwe plek

De loopbaanvraag kan zich op drie verschillende niveaus bevinden, waardoor geen loopbaanvraag hetzelfde is. Zo heeft de één heeft meer tijd nodig om zich te realiseren dat hij wat anders wilt (bewustwording, (h)erkenning, acceptatie, mobiliteitsbesef, etc.), de ander moet gecoacht worden om daadwerkelijk een bepaalde stap te zetten (proactief maken, keuzes laten maken, helpen in sollicitatieproces, etc.) en weer een ander om op de nieuwe plek ook werkelijk beter te functioneren (ontwikkelen van bepaalde competenties, positie verwerven, aanpassen aan nieuw team, etc.).

Bouwstenen loopbaan begeleidingstraject

Het traject dat ik kan aanbieden wordt in samenspraak ontworpen. Onderdelen van een mogelijk traject zijn: zelfassessment, objectief assessment, ontwikkelplan en coaching.

  • Het zelfassessment bestaat uit het invullen van een uitgebreid werkboek waarin u uzelf aan de hand van vragen en oefeningen gaat analyseren. Ook dit werkboek zal samengesteld worden uit onderwerpen die voor u of uw medewerker relevant zijn. Het ingevulde werkboek wordt besproken in een diepte interview van ongeveer twee uur.
  • Daarna kan een assessment plaatsvinden, waarin de kandidaat op zijn gewenste competenties wordt beoordeeld. De rapportage en de bespreking hiervan is weer een bouwsteen om een totaalbeeld te krijgen van de mogelijkheden.
  • In een ontwikkelplan worden de bevindingen omgezet naar concrete acties. Dit is een dynamisch plan waarmee op verschillende manieren iets ondernomen kan worden.
  • Om de ideeën, concrete plannen en vorderingen te waarborgen is het raadzaam een gericht coachingstraject te volgen.