Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/vhosts/le-one.nl/httpdocs/index.php on line 91 Le One

Coachen; één en al maatwerk

Een vraag voor coaching kan ontstaan door de persoon zelf, maar ook omdat iemand uit de directe omgeving aangeeft dat iemand niet goed in zijn vel zit. Ook het niet goed in zijn vel zitten, kan verschillende oorzaken hebben en dus verschillende aanpakken behoeven.

Door mijn brede achtergrond kan ik vanuit verschillende invalshoeken iemand coachen. Loopbaan coachen is weer totaal anders dan iemand coachen op klinische psychologische problematiek. Dat lijkt meer op psychotherapie. Mensen met persoonlijke effectiviteitvragen krijgen een geheel ander traject dan mensen met zingevingvragen. Of mensen die willen reïntegreren na een burnout. En ga zo maar door.

Bij een geheel vrijblijvende intake zal ik de vraag die er bij de persoon in kwestie leeft diagnosticeren en analyseren. Na de intake bepaal ik of ik de juiste coach kan zijn voor deze vraag en persoon. Hetzelfde doet de klant; het is enorm belangrijk dat er een klik is en dat iemand denkt dat ik hem kan helpen. In de eerste sessie bespreken we de aanpak, de frequentie en de lengte van de gesprekken en de verwachte duur van het traject. Hiervan afhankelijk zijn tussentijdse evaluaties zinvol, maar er zal altijd een eindsessie zijn waarin de gemaakte afspraken nagelopen worden, het traject netjes wordt afgehecht en gesproken wordt over "het leven na" het coachingtraject.

Spreekt u dit aan? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor een intake!