Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/vhosts/le-one.nl/httpdocs/index.php on line 91 Le One

Assessments

Een assessment geeft een objectieve beoordeling over de kwaliteiten / talenten / competenties van een medewerker voor een specifieke functie. Ervaring is vooral met hoger management, zware projectleiders en directeurfuncties. Specialiteit is het samenstellen van een nieuw team op basis van assessments; bijvoorbeeld een ideale uitgangspositie creŽren voor een nieuw MT na een fusie.

De assessments die ik doe (en meestal in samenwerking met Twynstra Gudde, management consultants) zijn onder te verdelen in drie soorten:

  • Selectie-assessments
    Het profiel van de toekomstige functie ligt hieraan ten grondslag, waarbij een uitspraak van geschiktheid gegeven wordt.
  • Ontwikkel-assessments
    De nadruk wordt gelegd op de nog te ontwikkelen competenties om de huidige functie zo goed mogelijk uit te oefenen.
  • Loopbaan-assessments
    Dit is een assessment waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen en verder vormgeven van de ideeŽn die iemand heeft over zijn loopbaan, hier ligt geen specifieke functie aan ten grondslag.

Bij alle assessments geldt dat er interactieve oefeningen gedaan worden en werksettings gecreŽerd worden die zo veel mogelijk de praktijk benaderen. De invulling van het assessmentprogramma wordt in samenspraak met de opdrachtgever gedaan. De rapportage is uitgebreid en persoonsspecifiek (geen standaardzinnen of zaken die uit de computer rollen) en wordt met een intensief persoonlijk feedback gesprek besproken. Hierdoor wordt een assessment meer een development centre; want op de assessmentdag zelf wordt de kandidaat met zichzelf geconfronteerd, dan moet hij wachten op de rapportage waardoor hij al zaken ziet terugkomen op de werkvloer, daarna krijgt hij de rapportage te lezen en de uitgebreide bespreking maakt alles helder en tastbaar, waardoor hij, als het goed is (zelfs bij een selectie assessment waar ongeschiktheid de conclusie is), zelf eigenaar kan worden om de toekomstige of huidige baan zo goed mogelijk uit te gaan oefenen.